Scrabbleen 5 000 uutta sanaa: ”Selfie, hashtag, vlog, dubstep…”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Oxfordin maineikkaan sanakirjan uutisoitiin viime vuonna kasvaneen entisestään, sillä selfie ja twerking -termit lisättiin sen sivuille. Nyt myös Scrabble-lautapeliin hyväksytyt sanat ovat saaneet joukkoonsa sosiaalisesta mediasta tuttuja uusia termejä.

Virallisen Scrabble -pelaajien sanakirjan uusi versio lisätään 11. elokuuta. Se tulee sallimaan pelaajille jopa 5.000 uuden sanan käyttämisen. Uusien sanojen joukossa on Guardian-lehden mukaan runsaasti internetissä yleistyneitä termejä kuten selfie, vlog, dubstep, kahden miehen syvää ystävyyttä tarkoittava bromance ja risuaita-tunnistetta tarkoittava hashtag.

Scrabblen virallisten sääntöjen mukaan hyväksyttävien sanojen täytyy löytyä yleisestä sanakirjasta. Sanat eivät saa olla erinsnimiä tai lyhenteitä, eivätkä ne saa sisältää väliviivoja tai pilkkuja.