Kehystetty 4chan-viesti on taidetta – maksettiin 90 900 dollaria

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jokaisella meistä on omat käsityksemme siitä mikä on oikeaa taidetta. Toisille taiteen määritelmä on mittaamattoman arvokas maalaus, toisille seinään maalattu graffiti, jollekin mitä tahansa minkä pariin tekijä on uhrannut edes hieman aikaa ja vaivaa.

Ebay
Ebay

Varmaa on vain se, että kysymys ”todellisen” taiteen määritelmästä tulee aina herättämään kiivasta väittelyä. Nyt otsikoihin on päätynyt alun perin 4chan-keskustelufoorumilla julkaistu viesti, joka asetettiin kehystettynä myyntiin Ebay-huutokauppaan. Kauppa on sittemmin sulkeutunut 90.900 dollarin, eli noin 68.000 euron myyntihintaan. Kehystetyssä viestissä kyseenalaistetaan mikä todella on taidetta.

– Taide oli ennen jotain, mitä vaalittiin. Nyt mikä tahansa voi olla taidetta. Tämä viesti on taidetta, viestissä lukee.

Toistaiseksi on kuitenkin epäselvää, onko huutokaupat voittanut taho aikeissa maksaa liki 70.000 euroa kehystetystä 4chan-viestistä. Recode-sivuston mukaan useat Reddit-käyttäjät uskovat huutojen olevan tekaistuja tarjouksia käyttäjiltä, joilla ei ole alun perinkään ollut tarkoituksena oikeasti ostaa taulua.