Tyttö osti viinipullon – kauppa veloitti henkkareiden katsomisesta!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaisissa päivittäistavarakaupoissa on käytössä ohjeistus, jonka mukaan kaikilta alle 30-vuotiailta näyttäviltä tulee kysyä henkilöllisyyspaperit alkoholituotteita tai savukkeita ostaessa. Alkossa ikärajavalvontaa suoritetaan kaikille alle 25-vuotiailta näyttäville. Henkilöllisyyspapereiden tarkastaminen on rutiinitoimenpide.

henkkarit08082014

Sama pätee myös muualla maailmalla. Siksi 19-vuotias brittiläinen Sian Heather ällistyi nähdessään kuitistaan, että häneltä oli veloitettu henkilöllisyyspapereiden näyttämisestä. Neitokainen oli mennyt ostamaan 2,99 puntaa maksavaa viinipulloa, ja myyjä oli rutiiniluonteisesti tiedustellut neidin henkilöllisyyspapereita kassalla. Loppulasku oli kuitenkin yhden pennin korkeampi kuin pullo, eli tasan kolme puntaa.

Tyttö ei tällöin ajatellut asiaa sen kummemmin, mutta huomasi myöhemmin kuitista summan syyn. Häneltä oli veloitettu penni ”Onnistuneesta henkilöllisyyspaperin näyttämisestä”. Pankkivirkailijana työskentelevä Sian kummasteli asiaa Mirror-lehdelle, että ei ole koskaan nähnyt yhtä naurettavaa rahastamista. Viinipullon myynyt Bargain Booze -kauppaketju on kommentoinut asiaa erehdykseksi ja kertoo maksavansa kaikki pennit asiakkailleen takaisin kuittia vastaan.