Pastori sai tietää vainajan olleen homoseksuaali – perui hautajaiset

Ohhoh! · Stara.fi

Seksuaalisten vähemmistöjen oikeudet ovat parantuneet viime vuosina huimasti, mutta yhä edelleen jokaisesta maasta löytyy ahdasmielisiä päättäjiä. Parhaillaan Yhdysvalloissa ihmetellään tapausta, jossa Floridan Tampassa sijaitseva kirkko perui kuolleen miehen hautajaiset homouden vuoksi.

The New Hope Missionary Baptist Church -kirkon pastori T.W. Jenkins sai tietää, että Julion Evans -niminen mies oli ollut eläessään homoseksuaali ja rekisteröidyssä parisuhteessa toisen miehen kanssa, joten hän päätti perua jo sovitut hautajaiset vain päivää ennen hautajaisia. Pastori perusteli päätöstään sillä, että hänen täytyy seistä arvojensa takana.

– Se oli kauheaa. Tuntui kuin häneltä olisi riistetty oikeus kuolla, vainajan äiti kommentoi järkyttävää tapausta WFLA-uutisille.

Mies saatiin lopulta haudattua toisaalle.