Hurjapäinen ilmailutempaus videolle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Varjoliito on Suomessakin suosiotaan koko ajan kasvattava laji, ja tavalliset ihmiset pääsevät yleensä testaamaan vauhdin hurmaa lähinnä etelän lomakohteissa tai esimerkiksi Alpeilla. Sen lähisukulainen on speedride, jossa vauhti on merkittävästi nopeampi. Nyt videolle on tallentunut hurjapäinen speedride-tempaus.

YouTube
YouTube

Pilotti lähtee nimittäin videolla hurjaan liitoon vuorenrinnettä alas kohti alhaalla olevia kerrostaloja. Maata vain muutaman metrin korkeudella ilman jarruja viistänyt pilotti olisi päätynyt sairaalaan heti, jos hänen Swing Mirage -siipensä olisi menettänyt hetkeksi kantavuuden esimerkiksi takatuulen vuoksi. Liitonsa lopuksi hän räimäisi uskaliaasti vielä kerrostalojen välistä 360-asteen ympyrän jälkeen.