Supertähti haukkuu DJ-artistien keikat: ”Seisovat tekemättä mitään”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elektronisen tanssimusiikin maailmassa on muutamassa vuodessa tapahtunut merkittävä muutos, kun yhtyeiden ja artistien sijaan eniten tienaavat tähdet ovat nykyisin tiskijukkia. Maailman suosituimmat DJ-tähdet tienaavat yhdestä keikasta jopa 350.000 euroa.

Ruisrock 2014, Kuva: Stara
Ruisrock 2014, Kuva: Stara

davidguetta_tukholma_03.png

Ruisrockissa äskettäin esiintynyt David Guetta, Avicii ja Calvin Harris kollegoineen ovat joutuneet tänä kesänä kritiikin kohteeksi, kun kävi ilmi, että DJ-artistit tekevät palkkansa eteen esiintymislavalla melko vähän. Valtaosa heistä ei nimittäin soita oikeasti levyjä lainkaan, vaan ainoastaan seisovat soitinten takana lavalla ja panevat valmiin keikkasetin soimaan.

Nyt asiaan on tarttunut DJ-legenda Erik Morillo. Morillo valitteli The New York Daily Newsin haastattelussa DJ-artistien laimeaa esiintymistä, joka hänen mukaansa näivettää parhaillaan koko musiikkialan uskottavuutta. Hän vertasi tällaisia esiintyjiä laulajiin, joiden laulu tulee nauhalta.

– Katsokaa vaikka Calvin Harrisin keikkaa, kun hän soittaa omaa musiikkiaan. Hän vain seisoo tekemättä mitään. Olisi hienoa, jos hän yrittäisi edes vähän panostaa. 1990-luvulla yleisö olisi murskannut DJ:n, joka ei miksannut itse, Erik Morillo totesi.

Julkaisu käyttäjältä K-MAC.