Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat täyttivät 30 vuotta – näin ne ovat muuttuneet

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat ovat seikkailleet sarjakuvissa, piirrossarjoissa ja elokuvissa jo 1980-luvulta saakka. Kevin Eastmanin ja Peter Lairdin toimesta luodut hahmot nähdään seuraavaksi valkokankaalla uudessa, Michael Bayn tuottamassa ja muun muassa Megan Foxin tähdittämässä Teenage Mutant Ninja Turtles -elokuvassa.

YouTube
YouTube

Ninjakilpikonnat ovat jo aikoja sitten lunastaneet vakituisen paikkansa populaarikulttuurin kentällä, mutta alkujaan koko idea lähti liikkeelle vitsistä. Kevin Eastman ja Peter Laird halusivat parodioida omituisilla hahmoillaan 1980-luvun alkupuolen Marvel-sarjakuvia, joissa nähtiin usein ninjoja ja muita itämaisia taistelulajeja hyväkseen käyttäviä hahmoja.

Teini-ikäisten ninjakilpikonnien kehitystä vuosien varrella päästään tarkastelemaan Halloween Costumes -blogin videolla. Mutanttininjakilpikonnat ovat muuttuneet melkoisesti vuosien varrella. Alun perin aikuisille suunnatujen sarjakuvien sankarit on nähty muun muassa lasten piirrossarjojen kiltin näköisinä hahmoina, japanilaiseen anime-tyyliin piirrettyinä ja jopa rocktähtinä Pizza Hut -pikaruokaketjun sponsoroimalla musikaalikiertueella.