Kahvi muka myrkkyä? Ei näiden tietojen mukaan

Ruoka Terveys · Meri Pulkkinen

Kahvi on oleellinen osa monen suomalaisen arkipäivää. Suomessa nautitaan eniten maailmassa kahvia asukasta kohti, eli juoma on todella monen suosiossa. Aivan kaikki eivät kuitenkaan kahvia juo.

Jos lukeudut näihin henkilöihin, kannattaa kahvin juomisen aloittamista harkita. BuzzFeed on koonnut listan syistä, miksi kahvin juominen kannattaa. Kahvissa oleva kofeinii esimerkiksi saa kehon erittämään dopamiinia, joka saa aikaan mielihyvän kokemista.

Kahdesta kolmeen kahvikuppia päivittäin nauttivat elävät tutkimusten mukaan pidempään. Kahvin juominen myös vähentää kakkostyypin diabetekseen sairastumisen riskiä. Kahvista saa myös hyödyllisiä antioksidantteja ja se ehkäisee solujen vaurioitumista stressin seurauksena.