Chilifest Finland viikonloppuna Tampereella – tulisia herkkuja ja chilinsyönnin MM

Ruoka Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereen Keskustorilla ja Vanhan kirjastotalon puistossa järjestettävä Chilifest Finland vietetään ensi viikonloppuna perjantaista sunnuntaihin. Tapahtumassa on runsaasti näytteilleasettajia sekä ruokavalikoimaa moneen makuun erilaisilla tulisuuksilla.

Tulisten herkkujen lisäksi ohjelmassa on myös näytöskeittiöitä, kilpailuja, Chilirock ja koko perheelle sopivaa ohjelmaa. Paikalla on useiden lihajalostajien erikoisannoksia sekä chilistä kasvisruokaa. Näytteilleasettajilla on ennätyslaaja valikoima tuoreita chilejä, kastikkeita ja muita herkullisia tuotteita.

Siipiweikot lanseeraa tapahtumassa uuden Kamikaze-kastikkeensa ja Texas BBQ Catering tuo tapahtumaan suuren BBQ Smokerin. Anniskelualueella on tarjolla muun muassa chililonkeroa, mango-habanero-IPAA ja aji-fantasy-Cream Alea. Keskustorin ravintola-alueelle tulee useita ravintoloita ja Torilavan näytöskeittiöissä kokkaavat huippukokit Arto Rastas ja Chef Santeri. Perinteiseen tapaan Chilifestissä on myös useita chiliin liittyviä kilpailuja, kuten Naga-tikkarinsyöntikisa sekä legendaarinen chilinsyönnin MM-kilpailu.

Chilirock järjestetään Laikunlavalla ja jatkoklubit YO-talolla, jossa soittavat Santa Cruz, Amendfoil, Constantine ja Peekaboo Primates. Laikunlavan ilmaiskonserteissa nähdään Ironica ja Polartones. Chilifest Finlandissa on paljon koko perheelle tarkoitettua ohjelmaa. Laikunlavalla nähdään Sisu Cheerleaderit, Sirkus Rakkaus Pum Pum, Napalmi Nalle, La Murga Rumpushow ja tulishow. Torilavalla on näytöskeittiöiden lisäksi stand up -esityksiä ja akustista musiikkia.

Chilifest Finland on maksuton tapahtuma, jonka tarkoitus on pitää hauskaa hyvän ruoan ja juoman merkeissä sekä jakaa chilitietoutta. Tapahtuman järjestää Suomen Chiliyhdistys Ry ja Oy Poppamies. Viime kesänä Chilifest Finland keräsi kolmen päivän aikana noin 20.000 kävijää ja sai huomiota myös ulkomailla.