Kohuttu optinen harha leviää netissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmissilmä toimii aivojen kanssa usein odottamattomilla tavoilla, sillä ne tulkitsevat varsinkin optisia harhoja toisiksi kuin mitä kuvissa oikeasti on. Parhaillaan verkossa ihmetellään kohua, joka on syntynyt alunperin tuiki tavallisesta jalkakuvasta.

Verkossa leviävä jalkakuva
Verkossa leviävä jalkakuva
Verkossa leviävä jalkakuva vaalennettuna
Verkossa leviävä jalkakuva vaalennettuna

Sosiaalisessa mediassa nopeasti leviävässä kuvassa nähdään naisen reidet ja jalkaterät ylhäältä päin kuvattuna. Joidenkin silmät voivat kuitenkin tulkita kuvan hieman toisella tavalla, ja ehkäpä juuri siksi Facebookille on tehty kuvasta useita ilmiantoja myös suomalaisten käyttäjien toimesta.

Todellisuudessa kuvassa ei kuitenkaan nähdä mitään intiimiä tai kiellettyä. Facebook on ilmoittanut ilmiannoista kuvat palvelussa julkaisseille käyttäjille, mutta Staran tietojen mukaan kuvaa ei ole kuitenkaan vielä toistaiseksi poistettu.