Ekaluokkalaisen into laantui päivässä – vertaa kuvia

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koulun alkaminen on suuri käännekohta ihmisen elämässä. Lasten päivärytmi muuttuu koululaisten arjeksi, jolloin päivisin opiskellaan uutta ja iltaisin vietetään vapaa-aikaa tai juostaan harrastusten parissa. Suomessa moni ekaluokkalainen on nyt viettänyt ensimmäisen viikkonsa koulussa.

Reddit
Reddit

Netissä leviää kuva pojasta, jolla on uutuuttaan hohtavat reppu ja eväsrasia. Hänen ilmeensä on kuvassa syystäki mairea, sillä kuva on otettu ensimmäisenä esikoulupäivänä. Tästä hetkestä alkoi veijarin kouluttautuminen aikuisuutta varten. Seuraavan päivän kuva on hieman erilainen.

Jo toisena eskaripäivänä lapsen ilme on kuin vastakohta ensimmäisen päivän onnelle. Karu totuus on paljastunut vasten kasvoja, että hänen on noustava joka aamu aikaisin ja pakattava reppunsa. Lohdutuksena kerrottakoon, että esikoulun jälkeen pojalla ei ole edessä enää kuin noin 2.800 kouluaamua, joihin kuuluvat ala- ja yläasteen lisäksi toisen asteen oppilaitoksessa opiskeleminen ja korkeakoulutus.