Poppamies yritti poistaa peikkoa miehestä – menehtyi 15 minuutissa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Useassa eri kulttuurissa uskotaan ihmisiä riivaaviin henkiin. Jopa katolinen kirkko käyttää virallisissa toimissaan manaajia, joiden tehtävänä on karkoittaa ihmisiä riivaavia demoniolentoja. Alkukantaisemmissa yhteisöissä henkien manaajia kutsutaan noitatohtoreiksi, poppamiehiksi tai kansanparantajiksi.

Afrikkalainen 72-vuotias Punish Mhlanga on kuollut perinteisen parantajan yritettyä poistaa miestä riivannutta peikkoa. Zimbabwen Mhondogorissa tapahtuneessa kuolemassa oli paljon omituisia piirteitä, ja mies oli kutsunut noitatohtorin paikalle omasta pyynnöstään. Uhri uskoi naapureidensa kironneen hänet.

Pian kuitenkin tohtorille selvisi, että miehen sisällä asui peikko, joka oli tuhottava hänen parantamiseksi. Parantaja poisti peikon, mutta mies alkoi oksentaa saman tien verta. Viisitoista minuuttia myöhemmin hän oli kuollut, Mirror-lehti uutisoi.