Kämppiksen pila osui ja upposi – matki puhelimen soittoääniä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nykyiset älypuhelimet eivät retostele soittoäänillään, ja äänivalikoima on pysynyt suhteellisen samanlaisena vuosien saatossa. Hupaisa tilanne syntyy silloin, kun joku saa isossa porukassa ilmoituksen kännykkäänsä ja kaikki muutkin tarttuvat puhelimiinsa salamannopeasti äänen kuultuaan.

Nyt ruotsalainen Manfred Hanberg kiusaa kaveriaan matkimalla puhelimen ääniä. Hän pilailee kämppiksensä kustannuksella kuvaten reaktioita Vine-videolle. Kun Manfred matkii hälytysääntä, tarttuu huonetoveri puhelimeen – ja lankeaa jekkuun joka ikinen kerta.

Nokian legendaariset pimputukset lienevät edelleenkin tunnetuimpien soittoäänien listalla. Jokainen osaa hyräillä ainakin Mäkitorppa-ääneksi nimetyn melodian. Soittoäänien tilaaminen oli yhdessä vaiheessa kova ja kukoistava bisnes, mutta nykyisin suurin osa pitää puhelintaan äänettömällä ja pelkällä värinällä.