Kansallispuistosta löytyi 4 000 kasvin kannabisviljelmä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomesta on löytynyt toisinaan pieniä kannabisviljelmiä luonnonvaraisena, mutta Yhdysvaltojen Kaliforniassa riittää kasville suotuisia kasvualueita huomattavasti enemmän. Nyt Laguna Coast Wilderness Park -nimisestä kansallispuistosta on löytynyt 4.000 kasvin viljelmä.

Ulkoilijoiden ja retkeilijöiden suosima kansallispuistoalue sijaitsee eteläkalifornialaisessa Orange Countyssa. Viljelmän vieressä on monen supertähden kartano, mukaan lukien koripallotähti Kobe Bryantin lukaali. Suuri pelto löytyi puistonvartijoiden suorittaman kasvikartoituksen yhteydessä. New York Daily Newsin mukaan kasvit olivat olleet viljelmällä kauan, sillä osa niistä oli ehtinyt varsin kypsään ja tuottoisaan ikään.

Poliisi seurasi viljelmää kahden viikon ajan tuloksetta, sillä kukaan saapunut tarkastamaan pellon tilannetta. Lopulta viranomaiset vaelsivat viljelmälle ja niittivät sen alas. Raivaus kesti päivän ja kasvit kuljetettiin tuhottavaksi. Kasvien tuottaman kannabiksen katukaupan arvon oletettiin kohoavan jopa 3,77 miljoonaan euroon.