BASE-hyppy pieleen – hyppääjä jäi roikkumaan puihin

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

BASE-hyppäämisestä voi nykyään saada esimakua turvallisesti tietokoneen välityksellä verkossa levinneiden lukuisten hyppyvideoiden myötä. Laji vaatii rohkeutta ja kylmäpäisyyttä, sillä ajoittain BASE-hypyt menevät näyttävästi mönkään.

YouTube
YouTube

Näin on nyt käynyt ammattihyppääjä Heath Ordwaylle. Wasatchrider-nimellä myös tunnettu amerikkalaishyppäjä suoritti BASE-hypyn Sveitsin Lauterbrunnenissa. Mies hyppäsi ilmaan kallion päältä kohti alhaalla olevaa kylää. Avattuaan varjonsa Ordway kohtasi kuitenkin ongelmia.

Mies ei kyennytkään kontrolloimaan varjoaan, jonka seurauksena hän pyöri ilmassa ympyrää. Epäonnistunut hyppy päättyi siihen, että Ordway laskeutui suoraan puiden päälle. Mies jäi killumaan puihin sotkeutuneena useiden metrien korkeuteen. Newsflare-sivuston mukaan mies selviytyi hurjasta hypystä kuitenkin ainoastaan mustelmilla ja naarmuilla.