Koulukiusaamisella synkkä tulos – olisiko jo aika lopettaa?

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kun etsitään maailmankaikkeuden raukkamaisimpia ihmisiä, osoittaa sormi väkisinkin koulukiusaajiin päin. Kiusaamisen syyt saattavat olla syvemmällä kuin kiusaamisen kohteessa ja yleensä muille pullistelevilla koululaisilla on omia ongelmia enemmän kuin tarpeeksi. Näihin ongelmiin on puututtava nykyistä voimakkaammin.

Nyt eräs kiusaamisen uhriksi toistuvasti joutunut kalifornialainen peruskoululainen joutui lopulta leikkauspöydälle vammojensa vuoksi. Yksi kiusaajista oli ajanut pojan vessaan ja pakottanut häntä laskemaan housunsa, jonka jälkeen pojan sukupuolielimiä vahingoitettiin. Toinen kiveksistä jouduttiin lopulta poistamaan leikkauksella, NCB uutisoi. Uhri oli kahdeksanvuotias.

Järkyttävä tapaus on nostanut koulukiusaamisen uudelleen otsikoihin Yhdysvalloissa. Se on samalla muistutus meille kaikille, että kiusaamista ei tule sallia missään muodossa. Koulukiusaaminen on rikos siinä missä varkaus tai toisen omaisuuden vahingoittaminen. Vanhempien vastuulla on opettaa lapsilleen toveruuden tunnusmerkit, joihin kuuluu muun muassa erilaisuuden hyväksyminen.