Voiko näin pientä koiraa ollakaan? 11-senttinen hauva ihastuttaa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Koirarotujen välillä voi olla todella suuria kokoeroja. Osa hauvoista saattavat myös jäädä rodulleen tyypillistä kokoa pienemmiksi. Nyt otsikoissa on pikkiriikkinen Tyson-koira, joka on chihuahuan ja lhasa apson sekoitus. Koira saattaa olla koko Ison-Britannian pienin koira.

YouTube
YouTube

Korkeutta Tysonilla on ainoastaan 11 senttimetriä. Legendaarisen nyrkkeilijän Mike Tysonin mukaan nimetty koira ei ole omistajansa Rosemarie McLindenin mukaan kasvanut kovinkaan paljon syntymänsä jälkeen. Miniatyyrinen Tyson on tällä hetkellä 12,7 senttimetriä pitkä, The Boston Standard uutisoi.

Yhdeksän viikkoa vanha koira painaa ainoastaan 303 grammaa. McLindenin mukaan hauva oli niin pieni syntyessään, että he jo ajattelivat, ettei se tulisi selviämään. Maailman pienin koira urhea Tyson ei kuitenkaan ole. Kyseistä titteliä kantaa Miracle Milly -niminen chihuahua, joka on vain 9,7 senttimetriä korkea.