Tiesitkö, että nämä elokuvakohtaukset ovat improvisoituja?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lahjakkaat näyttelijät osaavat improvisoida tilanteessa kuin tilanteessa. Moniin elokuviin on siten päätynyt kohtauksia, jotka koostuvat lähestulkoon kokonaan improvisoidusta materiaalista käsikirjoitetun dialogin sijaan. Nyt näistä kohtauksista on koottu top 10 -lista.

YouTube
YouTube

Kymmenentenä CineFixin parhaimpien improvisoitujen elokuvakohtauksien listalla on vuonna 2011 ilmestynyt komedia Morsiusneidot lentokonekohtauksensa kera. Yhdeksänneksi kipusi klassikkoelokuva Ilmestyskirja. Nyt. ja kahdeksanneksi menestystä niittänyt Iron Man -toimintaelokuva.

Vuonna 1927 ilmestynyt Jazzlaulaja nostettiin sijalle seitsemän, kuudenneksi valittiin hittikomedia Latvasta laho ja viidenneksi vuoden 1990 hittielokuva Mafiaveljet. Neljännelle sijalle listauksella nostettiin Breakfast Club, kolmanneksi täysin ilman käsikirjoitusta kuvattu This Is Spinal Tap -elokuva ja toiseksi Clockwork Orange – Kellopeliappelsiini. Parhaimmiksi improvisoiduiksi elokuvakohtauksiksi nimettiin kaikki äskettäin menehtyneen näyttelijälegenda Robin Williamsin lennosta keksimät repliikit vuosien varrelta.