Blockfest toi Tampereelle 5,2 miljoonaa euroa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Seitsemättä kertaa jo ennakkoon loppuunmyyty kaupunkifestivaali Blockfest on tehnyt vuosittaisen kävijätutkimuksensa. Pohjoismaiden vetovoimaisin hiphop-tapahtuma on Tampereen kesän kohokohtia myös yritystoiminnan sekä verotulojen kannalta, sillä festivaalikävijät käyttivät kaupungin elinkeinoelämän palveluita yli 5,2 miljoonalla eurolla.

Cheek, Blockfest 2014, Kuva: Stara
Cheek, Blockfest 2014, Kuva: Stara

Blockfest keräsi oheistapahtumineen yhteensä 34.000 lipunostajaa. Heistä yli 86 prosenttia oli täysi-ikäisiä nuoria aikuisia, jotka käyttivät tapahtumaviikonloppuna aktiivisesti kaupungin liike-elämän palveluja. Tutkimuksen mukaan yksi festivaalikävijä kuluttaa tapahtuman pääsylippujen lisäksi keskimäärin hieman yli 200 euroa muihin palveluihin, joista suurimman ryhmän muodostavat ravitsemus-, kuljetus- ja majoituspalvelut.

Festivaalivieraista 35 prosenttia tuli Tampereelta ja 65 prosenttia muualta Suomesta. Viime vuonna peräti 98 prosenttia kävijöistä ilmoitti osallistuvansa tapahtumaan myös ensi vuonna. Tänä kesänä lukema parani entisestään, kun 98,3 prosenttia yleisöstä aikoo saapua Blockfesteille myös elokuussa 2015.

Leevi Toija, Stara
Leevi Toija, Stara

Blockfest panosti Ratinanniemen festivaalialueen sekä sen lähialueiden siisteyteen enemmän kuin koskaan aiemmin. Tapahtumaa varten palkattiin oma siisteystoimen projektipäällikkö ja wc-tilojen määrä tuplattiin. Vastaajien antamat arvosanat paranivat kaikilla osa-alueilla aiempiin vuosiin vertailtuna. Esimerkiksi tapahtuman siisteyttä ja turvallisuutta pidettiin hyvinä, mutta tunnelmaa (64,7%), palveluiden laajuutta (53,6%) sekä alueen sijaintia (65,6%) jopa loistavina.

Blockfest kokoaa vuosittain estradeille sekä ulkomaisia tähtivieraita että hiphop-musiikin kotimaisen kärkikaartin. Tänä vuonna pääesiintyjinä nähtiin maailman legendaarisimpien hiphop-artistien joukkoon kuuluva Snoop Dogg, Billboardin moninkertainen listaykkönen Rick Ross ja Cheekin viimeinen esiintyminen ennen Olympiastadionin jäähyväiskeikkoja.

Blockfest järjestetään kahdeksatta kertaa elokuussa 2015.

Cheek, Blockfest 2014, Kuva: Stara
Cheek, Blockfest 2014, Kuva: Stara
Santeri Saarinen, Stara
Santeri Saarinen, Stara
Blockfest 2014, Kuva: Stara
Blockfest 2014, Kuva: Stara