Zara-vaateketju syytösten kohteena – sheriffi- vai keskitysleiripaita?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kansainvälinen vaateketju Zara on joutunut yllättävän kritiikin kohteeksi, kun sen valikoimassa ollut lasten sheriffipaita muistutti joidenkin mielestä juutalaisten keskitysleireillä pitämiä asuja. Yhtiö on nyt joutunut vetämään paidat pois myynnistä kohun vuoksi.

Twitter
Twitter

Raidallisen sheriffipaidan rintamuksessa on kuusisakarainen keltainen sheriffin tähti, joka muistuttaa tapauksesta suivaantuneiden mielestä Daavidin tähteä, The Guardian uutisoi. Tämä siitä huolimatta, että tähden keskellä lukee ”SHERIFF”.

Zara veti paidat pois myynnistä ja pahoitteli tapahtunutta Twitterissä julkaisemassaan viestissä. Siinä yhtiö kertoi saaneensa inspiraation paitaan vanhoista lännenelokuvista. Paitaa myytiin ainakin Britannian, Israelin, Tanskan ja Albanian verkkokaupoissa. Kohu sai alkunsa, kun israelilainen toimittaja Dimi Reider kertoi samankaltaisuudesta keskitysleiriasujen kanssa.