Vierashuonen ikkuna jäi raolleen – 5 000 ampiaista muutti asumaan!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lähes jokaisessa maapallon kolkassa esiintyvät ampiaiset lukeutuvat hyönteismaailman pelätyimpiin ja vihatuimpiin edustajiin. Ampiaisten huono maine ei ole aivan tuulesta temmattua, sillä ne ovat esimerkiksi mehiläisin verrattuna varsin aggressiivisia.

Ampiaispesän löytyminen omasta kodista on monille ei-toivottu tapahtuma, mutta brittinaisen kotoa paljastui todellinen kauhuelokuvaa muistuttava näky. Whichesterissä asuvan naisen talon harvoin käytettyyn vierashuoneeseen oli ilmestynyt kutsumaton vieras – jättiläismäinen ampiaispesä, joka peitti huoneessa olevan sängyn lähes kokonaan. Mirror-lehden mukaan pesässä asui noin 5,000 hyönteistä.

Pesää tuhoamaan saapuneen tuholaistorjujan, John Birkettin mukaan kyseessä on suurin ampiaispesä mihin hän on ikinä törmännyt. Asutuista taloista löydetyt ampiaispesät ovat yleensä isoimmillaan noin tennispallon kokoisia. Ikävien yllätysten välttelemiseksi kannattaa siis pitää huoli siitä, että siivoaa kotinsa säännöllisesti – myös ne huoneet, jotka eivät ole yleensä käytössä.