Näin Yhdysvalloissa: 9-vuotias ampui asekouluttajansa Uzi-konepistoolilla

Ohhoh! · Stara.fi

Yhdysvaltojen asepolitiikka ihmetyttää monissa maissa, sillä raskastakin aseistusta myydään lähes kenelle tahansa ja jopa maitokauppatasoisissa asekaupoissa. Tässä valossa ei siis ole ihme, että Yhdysvalloissa surmataan vuosittan valtava määrä ihmisiä juuri ampuma-aseilla.

YouTube
YouTube

Yksi tuoreimmista tapauksista on nyt levinnyt nopeasti koko maailman tietoisuuteen, sillä siinä kiteytyy melko hyvin mihin maan asepolitiikka johtaa. Yhdeksänvuotias pikkutyttö oli nimittäin pantu asekouluttajan oppiin ja päästetty kokeilemaan Uzi-konepistoolia harjoitusradalle.

Tyttö ei kuitenkaan kyennyt pitämään asetta paikoillaan sen ampuessa sarjatulta, joten ase kääntyi sivulle ja luotisuihku osui kohtalokkaasti asekouluttajaan. Tapaus ei suinkaan ole ainoa laatuaan, mutta tällä kertaa se sai tavallista enemmän huomiota, koska tapaus tallentui videolle.