ISIS-yhtyeen fanit ongelmissa – bändi sekoitetaan terroristeihin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Syyriassa ja Irakissa toimiva ISIS lukeutuu tämän hetken pahamaineisimpiin terroristijärjestöihin. Sen nimi on ollut uutisissa esillä runsaasti viime aikoina, sillä taannoin ryhmä esimerkiksi julkaisi videon jossa he teloittivat amerikkalaisjournalisti James Foleyn.

ISIS on myös amerikkalaisen, jo toimintansa lopettaneen post metal -tyylistä musiikkia soittava yhtye. Bändillä ei tietenkään ole mitään tekemistä terroristijärjestön kanssa, mutta monet Facebook-käyttäjät ovat sekoittaneet yhtyeen ja terroristit toisiinsa. ABC News -sivuston mukaan bändi on saanut Facebook-sivulleen kommentteja, joissa heidät tuomitaan terroristeina.

ISIS-terroristiryhmän huonon maineen myötä myös monet yhtyeen fanit ovat lopettaneet bändin paitojen käyttämisen julkisuudessa. Fanit pelkäävät, että ihmiset luulevat heidän kannattavan jihadistijärjestöä samannimisen rockbändin sijaan.

– Fanit ovat lähettäneet meille viestejä, joissa he kertovat välttelevänsä t-paitojemme käyttämistä. He ovat saaneet niistä vihamielisiä kommentteja, Isis-yhtyeen rumpali Aaron Harris kommentoi.

Väärinkäsitsten välttämiseksi bändi on vaihtanut Facebook-ryhmänsä nimen muotoon ”Isis the band”, eli ISIS-bändi. Yhtyeen tapauksessa Isis-nimi viittaa muinaisegyptiläisten jumalattareen. Vuonna 1997 perustettu, avantagardistiseksi metalliksi luokiteltu bändi vierailla uransa aikana myös Suomessa ennen hajoamistaan vuonna 2010.