FBI tutkimaan julkkisten nakukuvahakkerointia – iCloudia syytetään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme toissailtana, että yli sata maailmanlaajuisesti tunnettua julkkisnaista joutui törkeän rikoksen uhriksi, kun heidän alastonkuvansa hakkeroitiin ja julkaistiin verkossa. Yhteensä kuvia on julkaistu noin 500, joten vuoto on lajissaan historian suurin.

Nyt myös Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI on ryhtynyt tutkimaan tapausta. Kaksi korkean tason julkkiskaunotarta, Jennifer Lawrence ja Kate Upton, ovat vaatineet edustajiensa välityksellä hakkereita ja kuvia sittemmin levittäneitä tahoja vastuuseen rikoksistaan.

Tällä hetkellä kuvien epäillään päätyneen julkisuuteen iCloud-palvelun hakkeroinnin tuloksena, mutta epäilyjä ei ole vielä vahvistettu virallisesti. Julkkisnaisista Kirsten Dunst on vahvistanut, että hänen alastonkuvansa päätyivät hakkereille nimenomaan iCloudin kautta. Samalla hän vahvisti, että myös hänen alastonkuvansa ovat aitoja, kuten myös Jennifer Lawrencen ja Kate Uptonin.

Verkossa on julkaistu ohjelma, joka testaa Applen iCloudiin kuuluvan Find My iPhone -palvelun käyttäjätileihin 500 yleisintä salasanaa ja oikeaan osuessaan avaa tilin hakkereille kuvineen. Mahdollisesti ohjelmistovirheen vuoksi toistuvasti väärin syötetyt salasanat eivät ole aiheuttaneet käyttäjätilien lukittumista.