Koukussa perunalastuihin – brittipoika söi 40 pussia viikossa!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Perunalastuja, eli sipsejä pidetään yleensä pelkästään harvakseltaan nautittuna naposteltavana, vaikka etenkin Yhdysvalloissa lastuja suositaan myös välipalana. Suolaiset ja rasvaiset perunalastut eivät ole kuitenkaan siitä terveellisimmästä päästä, ja pelkästään sadassa grammassa sipsejä saattaa olla yhtä paljon kilokaloreita kuin yhdessä lautasellisessa terveellistä ruokaa.

Manchesterissa asuva James Duckworth on 17-vuotias nuorukainen, jonka yksitoikkoinen ruokavalio koostui pääosin sipseistä. Hän hakee parhaillaan apua ikävään addiktioonsa hypnoterapian avulla. James söi ennen päivittäin viisi sipsipussillista perunalastuja ja huuhteli lastut alas limonadilla. Turmiollinen ruokavalio aiheutti sen, että nuori mies söi viikottain järkyttävät määrät suolaa, Mirror päivittelee.

Muuten ruokavalio oli pysynyt niukkana, eikä sisältänyt oikeastaan sipsien lisäksi kuin hyvin harvoin friteerattua kalaa ja ranskalaisia perunoita. Hän saattoi panna sipsejä jopa leivän väliin. Teini ei yksinkertaisesti voinut sietää kosteaa ruokaa. Onneksi hypnoosin avulla annettu terapia on auttanut Jamesia kokeilemaan myös muita ruoka-aineita ja ensimmäiseksi hän kokeili hedelmäsalaattia. Mansikoihin ihastunut nuorukainen pystyy syömään nykyisin huomattavasti monipuolisemmin, mutta elimistön palauttaminen rasvaisista sipseistä vaatinee aikansa.