Mies skeittaa pyörätuolilla – et takuulla tee perässä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vaikka moni luulekin, ei pyörätuoli ole este erilaisten harrastusten harjoittelemiselle. Toki kahden pyörän päällä kulkeva tuoli luo monta kertaa enemmän haasteita urheiluun, mutta sovelletuilla säännöillä lajeista saadaan monipuolisia ja mielenkiintoisia.

YouTube
YouTube

Nyt verkkovideolla nähdään pyörätuolillaan rullalautaileva mies. Apuvälineen kanssa laudan päälle hyppäävä herra liukuu laudalla sujuvasti eteenpäin, ja samalla hän pitää tasapainoa pyörätuolin pyöriä ohjaillen. Matka päättyy asfaltin muuttuessa nurmikoksi.

Pyörätuoleilla harrastettavia urheilulajeja on olemassa lukuisia, ja niiden joukossa ovat muun muassa pyörätuolikoripallo, pyörätuolitanssi ja pyörätuolirugby. Lajien mestaruuksista kilpaillaan sekä MM- että paralympialaistasolla.