Jymy-yllätys! Odottamattomasta leffasta vuoden tuottoisin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tänä vuonna valkokankaan ovat täyttäneet jatko-osat ja vanhojen tuttujen hahmojen uudet seikkailut. Ensi-iltansa ovat saaneet esimerkiksi uusin Transformers-elokuva, Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat ja The Amazing Spider-man 2.

Mikään edellämainituista ei kuitenkaan ole ollut kuluneen vuoden katsotuin elokuva Yhdysvalloissa. Marvel-yhtiön Guardians of the Galaxy on pysytellyt Yhdysvaltain lippuluukun kärkisijoilla jo useita viikkoja, ja Entertainment Weekly -lehden mukaan siitä tuli 29. elokuuta vuoden tähän mennessä tuottoisin elokuva.

Science fictionia, toimintaa ja komediaa yhdistelevä hyväntuulinen seikkailu on tuottanut Yhdysvalloissa jo yli 274,6 miljoonaa dollaria. Guardians of the Galaxyn hurja menestys tulee varmasti monille yllätyksinä. Marvel-yhtiön suosiosta huolimatta elokuvan lähteenä toimiva sarjakuva ei ole monillekaan entuudestaan tuttu. Ei siis kovin huonosti elokuvalta, jossa seikkailevat muun muassa puhuva pesukarhu ja elävä puu.

Toista paikkaa vuoden menestyneimpien elokuvien listalla Yhdysvalloissa pitää niin ikään Marvel-yhtiön tuottama Captain America: The Winter Soldier. Kyseinen elokuva on tuottanut tähän mennessä maassa noin 259.7 miljoonaa dollaria.