Miehelle 3D-tulostettiin kolmasosa kallosta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

3D-tulostinta käytetään laajalti jo lääketieteen ja taiteen parissa, ja sen lisäksi tekniikasta ovat innostuneet esimerkiksi kotikutoisten aseiden valmistajat sekä arkkitehdit ja talonrakentajat. Kerroimme taannoin operaatiosta, jossa hollantilaiselle naiselle tulostettiin uusi päälaki.

YouTube
YouTube

Nyt myös toinen potilas on saanut apua 3D-printterillä tulostetusta pääkallopalasta. Kiinalainen mies oli joutunut onnettomuuteen rakennustyömaalla, ja hän menetti kolmannesta kerroksesta pudotessaan puolet pääkallosta. 46-vuotias mies selvisi onnettomuudesta hengissä, vaikka hän ei enää pystykään puhumaan, kirjoittamaan tai näkemään toisella silmällä, Mirror-lehti uutisoi.

Miehelle tulostettiin mittatilaustyönä titaanista valmistettu kallon osa. Operaation suorittaneet tohtorit toivovat, että miehen aivokudos alkaa kehittyä uudelleen, mikä johtaisi puhe- ja kirjoituskyvyn palautumiseen. 3D-tulostiminen avulla luodaan virtuaalisia malleja fyysisiksi esineiksi erilaisista materiaaleista. Kolmiulotteinen tulostaminen on jo pitkään ollut arkipäivää ja internetissä on ladattavissa ilmaiseksi erilaisten esineiden tulostusohjeita ja valmiita koodeja.