Suomenmestarit järjestävät DJ-koulun Tampereella

Viihdeuutiset · Stara.fi

DJ-alan koulutusta on järjestetty Suomessa jo 80-luvulta saakka, ja viime vuosina innostus on vain lisääntynyt DJ-tuottajien sivuuttaessa kansansuosiossa perinteiset artistit ja yhtyeet. Tänä syksynä Tampereella järjestetään SM-tason DJ-koulutus, jonka isäntinä toimii kolme alan suomenmestaria.

– Usein nuoremmat ja aloittelevat tiskijukat kyselevät erinäisiä vinkkejä uralleen, ja tällainen kurssi on hieno mahdollisuus antaa kerralla enemmän. Erityisen tästä kurssista tekee se, että sain alan huippumiehiä mukaan kertomaan asioista ja opastamaan DJ-hommien saloihin, DJ Sampl kertoo.

– Kaksinkertainen suomenmestari DJ Spinny tulee perehdyttämään nuoria levysoittimien saloihin. Vuoden 2006 suomenmestari DJ AJ Nuoran vastuualueena ovat CD-soittimet, ja Radio NRJ:stä tuttu DJ Dosse kertoo miten nuoret tiskijukat markkinoisivat itseään paremmin, kolminkertainen suomenmestari Sampl jatkaa.

DJ-kurssi järjestetään tamperelaisessa Fat Lady -yökerhossa 18. lokakuuta. Koulutuspäivän aikana keskustellaan avoimesti ja vapaasti kaikesta alaan liittyvästä, vastaillaan kysymyksiin sekä syvennytään DJ-työn tekniseen puoleen pienemmissä ryhmissä. Kurssille on nyt valittu hakemusten perusteella 30 henkilöä, joille DJ Sampl uskoo kurssin olevan merkittävä tulevia DJ-haasteita ajatellen. Suunnitelmissa on järjestää jatkossa enemmänkin alan kursseja.