Deadmau5 ja Disney kiistelevät tavaramerkistä – nämäkö samanlaisia?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huippusuosittu EDM-konemusiikkitähti Deadmau5 esiintyi viime kesänä Suomen suurimmassa konemusiikkitapahtumassa, Weekend Festivaleilla. Deadmau5, oikealta nimeltään Joel Thomas Zimmerman, tunnetaan monista hiteistään, ja hän on aiheuttanut kohua monin tavoin myös siviilissä.

deadmau5disney06092014

Suureen hiiren päähän keikoilla pukeutuva DJ-tuottaja Deadmau5 on nyt hakenut Yhdysvalloissa tavaramerkillä suojaa kehittämälleen hiirenpää-kuviolleen. Suoja on jo myönnetty 30 maassa, mutta nyt DJ-artisti on kuitenkin kohdannut ongelman Yhdysvalloissa. Disney on nimittäin yllättäen ryhtynyt vastustamaan tavaramerkin rekisteröintiä väittäen, että logo muistuttaa liikaa Mikki Hiiren kasvoja.

Tavaramerkkikiistasta huhuttiin Billboard-lehdessä jo huhtikuussa, mutta nyt Deadmau5 on vahvistanut huhujen pitävän paikkansa. Disneyn odottamattomalla väitteellä ei ole kovin suuria menestymisen mahdollisuuksia, sillä tavaramerkkien sekoitettavuusarvioinnissa kuviot muistuttavat toisiaan vain hyvin etäisesti. Merkit eivät siten ole niin samankaltaisia, että ne eivät olisi omiaan erottamaan Deadmau5:n ja Disneyn tuotteita toisistaan.

Deadmau5 on haluttu esiintyjä ympäri maailman, ja hänen tuotantohistoriansa sisältää omien soolokappaleidensa lisäksi lukuisia yhteistuotantoja. Hänen suurimpiin hitteisinsä lukeutuvat muun muassa Ghosts N Stuff ja The Veldt.