Nyt on turbaanilla kokoa! ME-turbaani painaa 50 kiloa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sikhiläisyys on intialainen uskonto, jossa kannatetaan käytännönläheistä elämää ja ahkeraa työntekoa. Sikhi-miehet pukeutuvat turbaaniin, ja uskonnolla on maailmassa yli 23 miljoonaa kannattajaa. Turbaanit on kääritty huiveista.

turbaani07092014

YouTube
YouTube

Avtar Singh Mauni on harras sikhi, ja hänellä on ilmeisesti käytössään maailman suurin turbaani. Miehen päähine painaa ilman koristeita 45 kiloa, ja se on kääritty huikeasta kangaskasasta, jonka kokonaispituus ylttää 645 metriin. 60-vuotiaalla miehellä kestää turbaanin valmistamisessa kuusi tuntia, mutta urakka kannattaa – hän on tätä nykyä yksi Punjabin arvostetuimmista saarnaajista.

Turbaanista saattaa olla haittaa autolla matkustaessa tai oviaukoista käveltäessä. Hän suosiikin matkustusmuotona kaksipyöräisiä. Sikhiturbaaneissa on perinteisesti tarkat ohjeet, joiden mukaan ne tulee sitoa. Hindukuninkaat ovat perinteisesti käyttäneet hyvin koristeellisia turbaaneja korkean kastiaseman osoittaakseen.