Maistuisiko sinulle? Heinäsirkkapatukat tulivat kauppoihin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Asiantuntijat veikkaavat, että maailmassa vallitsee globaali nälänhätä todennäköisesti jo seuraavan 20 vuoden aikana. Tällöin tulisi keksiä vaihtoehtoisia ravinnonlähteitä. Hyönteisiä on helppo kasvattaa, ne lisääntyvät nopeasti ja ne eivät vaadi paljoakaan ravinnoksi.

Kerroimme taannoin heinäsirkoista valmistetuista Exo-proteiinipatukoista. Nyt patukat ovat saapuneet markkinoille, ja yhdessä patukassa on kymmenen grammaa proteiinia. Jokaisen patukan valmistamiseen on käytetty 40 heinäsirkkaa, ja makuina on kaakaopähkinän lisäksi maapähkinävoi ja hillo. Patukoita myydään 12 kappaleen pakkauksissa, Daily Mail uutisoi.

Tuotteen keksijöiden Gabi Lewisin ja Greg Sewitzin mukaan hyönteisten syöminen on ympäristöystävällinen ratkaisu ja hillitsee maailman populaation kasvusta johtuvaa nälänhätää. Yhtiö valitsi raaka-aineeksi heinäsirkat kuoriaisten ja matojen sijaan, koska muut hyönteiset aiheuttaisivat enemmän psykologisia esteitä ihmisille.