Kelloyhtiö sivalsi Applea: ”Älykellomme ei tarvitse puhelinta”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teknologiajätti Apple julkisti tällä viikolla uuden jo vuosia odotetun tuotteensa, Apple Watch -älykellon. Kahdessa eri koossa julkaistun kellon kerrotaan olevan äärimmäisen tarkka, ja pysyvän ajassa peräti 50 millisekunnin tarkkuudella. Kellon näyttöä voidaan personoida monin tavoin samoin kuin sen erilaisia rannekkeita.

Applen Watch -kellon käyttämiseen tarvitaan iPhone, joka on herättänyt internetissä kritiikkiä teknologiajättiä kohtaan. Nyt kilpaileva Timex-yhtiö on keksinyt käyttää Apple Watchin iPhone -vaatimusta hyväkseen oman älykellonsa mainonnassa.

Vain muutama tunti sen jälkeen kun Apple julkisti kellonsa, Timex twiittasi mainoksen jossa todetaan, että heidän älykellonsa ei tarvitse erillistä puhelinta toimiakseen. Timexin 3G-ominaisuudella varustettu The Ironman -älykello julkaistiin viime kuussa.

Retina-näytöllä varustetulle Applen kellolle asetettiin jo ennakkoon suuret odotukset uusista toiminnallisuuksista, ja odotukset lunastettiin. Kello nimittäin seuraa kantajansa terveydentilaa muun muassa pulssia aistimalla. Se antaa mahdollisuuden monenlaisiin terveydellisiin sovelluksiin.