Toimittaja testasi Emoji-dieettiä – söi vaan hymiöruokia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Älypuhelimien hymiöt, eli Emojit käsittävät laajan skaalan eri tunnetiloja, ruoka-aineita ja vapaa-aikaan liittyviä aiheita. Nyt eräs nainen kokeili seitsemän päivän ajan Emoji-dieettiä, eli hän söi ainoastaan ruoka-aineita, jotka löytyivät hymiöiden joukosta.

Emojissa on 59 ruokaan liittyvää hymiötä. Atlantic-lehden toimittaja Kelsey Rexroat ymmärsi nopeasti, että hän tulee todennäköisesti kerryttämään muutaman lisäkilon Emoji-dieetin aikana, sillä valikoimassa ei ole esimerkiksi voileipiä, salaattia tai keittoa, mutta sen sijaan keksejä ja kakkua löytyy. Ruoka-aineiden tunnistamiseen hän käytti hymiöiden sanakirjana toimivaa Emojipediaa.

Emoji-valikoimassa on viiniä, drinkkejä ja olutta. Sen sijaan maitotuotteet jäävät vähemmälle. Toimittaja huomasi nopeasti tissuttelevan jo kolmantena iltana testin aloittamisesta. Sen sijaan hän sai innoituksen etsiä kaupungistaan japanilaisia ravintoloita, jotka valmistavat hymiöiden seassa olevia ruoka-annoksia.

– Dieetti on vastakohta Atkinsin dieetille, sillä listalla on 11 eri jälkiruokaa ja kahdeksan ruokaa, jotka ovat jollain tapaa sidoksissa riisiin, nainen pohdiskeli.

Uutisten mukaan Emoji päivittää pian valikoimansa. Emoji-valikoima laajentuu 250 uudella hymiöllä, ja joukossa on muun muassa keskisormi, sääaiheisia kuvia, chili, kukkakimppu, painonnostaja, golfari, aurinkoranta, maaorava, silmä, kamera, hämähäkki ja erilaisia ajatuskuplia.

Pienet pikselihymiöt ovat yleistyneet viime vuosien aikana länsimaissa. Japanissa ja Etelä-Koreassa ne ovat kuitenkin olleet jo vuosikausien ajan merkittävä osa nuorten viestikeskusteluita. Emoji-merkkien avulla voi myös loihtia kokonaisia tarinoita tai suurempia kuvasymboleita.