96-vuotias joogaopettaja loksauttaa leuat – kykenetkö samaan?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jooga on liikuntamuoto, jonka avulla moni Hollywoodin tähti on säilyttänyt hehkeän ulkonäkönsä ja timmin vartalonsa myös vanhemmalla iällä. Vaikka jooga ei kohota merkittävästi harjoittajansa aerobista suorituskykyä, on sillä todistettavasti ollut vaikutusta ihmisten mielialan ja keskittymisen parantamiseen sekä stressinsietokyvyn kontrolloimiseen.

YouTube
YouTube

Tao Porchon-Lynch on elävä esimerkki joogaharrastuksen hyötyvaikutuksista, sillä naisen ikätiuku tikittää 96 vuodessa, ja hän on joogannut seitsemän vuosikymmenen ajan. New Yorkissa omaa joogatuntiaan pitävä nainen on rankattu maailman vanhimmaksi joogaopettajaksi jo kaksi vuotta sitten, eikä titteli ole vaarassa siirtyä toisaalle vielä pitkään aikaan.

– Olen ymmärtänyt, että voin parantaa itseäni luonnollisella tavalla. Jooga on auttanut minua selviytymään stressistä ja kriisitilanteiden yli. Jooga on kuin luonnon kiertokulku, hän kertoo Daily Mailille.

Kasvisruokaa ja tummaa suklaata suosiva Tao on ymmärtänyt, että ikä ei ole este liikuntaharrastukselle edes sadan vuoden lähestyessä. Naisen ideologiana on elää tässä ja nyt. Hänen elämänkumppaninsa on 26-vuotias. Joogasta on olemassa monia eri suuntautumisia, mutta kaikille niille yhteistä on keskittymisen ja meditaation harjoittaminen.