Kännykkäsovellus kertoo millaisen pierun ruoka aiheuttaa

Digi · Terhi Piiroinen

Älypuhelimille ja tableteille ladattavat sovellukset tarjoavat mielenkiintoisen avun ja lisän jokaiseen elämän osa-alueeseen. Tällä hetkellä Suomessa suosituimpia sovelluksia ovat erilaiset sienioppaat sekä perinteiset yhteisöpalvelut, kuten Facebookin Messenger ja WhatsApp.

iTunes
iTunes

Jotta puhelimen näpräileminen ei olisi tylsää puuhaa, on joukko mobiilidatavelhoja luonut ennen näkemättömän sovelluksen nimeltään Fart Code. Sovelluksen ideana on kertoa, mitkä ruoat aiheuttavat syöjilleen eniten pieruja. Syötävä tuote pitää ensin skannata sovelluksen viivakoodinlukijasta, jonka perusteella pierun mahdollisuus arvioidaan. Tiedot perustuvat tuotteen ainesosiin ja sisältöön.

Koska tämä ei riitä, yrittää sovellus myös matkia tuotteen syömisestä aiheutuvan pierun pituuden, voimakkuuden ja äänen. Onneksi puhelimissa ei ole vielä mahdollista käyttää hajuominaisuutta. Sovellusta käyttäessä tulee huomioida, että ihmisten suolistotoiminnat ovat hyvin yksilöllisiä, Geekologie-julkaisu muistuttaa.