Ällistyttävä näky vedessä – Loch Nessin hirviö vaihtoi järveä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lukuisista etsinnöistä huolimatta Loch Nessin järvihirviö on jäänyt myytiksi, eikä sen olemassaolosta ole muutamia valokuvia enempää todisteita. Kerroimme taannoin, että italialainen geologi Luigi Piccardi väittää, että hirviö olisi pelkästään geologisesta ilmiöstä johtuva pinnalle karannut kuplakasa.

Nyt kuitenkin Ellie Williams -niminen valokuvaaja väittää, että hän on saanut ikuistettua kauan etsityn hirviön kameransa linssille automaattikuvauksen avulla. 24-vuotias nainen oli ajastanut kameransa Windermeren järvelle, joka on Englannin suurin järvi.

Järvi sijaitsee 240 kilometrin päässä Loch Nessin järvestä. Valokuvaan oli tarkoitus ikuistaa luonnon vuodenajan vaihtelu, mutta yllättäen otoksessa näkyikin veden pinnalle piipahtanut olento. Katso kuvat tästä.

– Kun katsoin kuvia puhelimeni näytöltä, luulin ensin siinä olleen joutsenen tai hirven. Olen kuitenkin avoin kaikille ehdotuksille, mikä olento mahdollisesti on. Olen tyytyväinen, että kamera oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa, nainen pohdiskeli.

Mirror-lehden mukaan kuuluisa järvimonsteri olisi nähty samalla alueella ennenkin. Ensimmäinen havainto on raportoitu vuonna 2006, ja olentoa on kuvailtu käärmemäiseksi järviliskoksi.