Poliisi ihmeissään: Saatana ajoi aviomiehen perheväkivaltaan?

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Riivatut ihmiset pääsevät paholaisesta eroon esimerkiksi rukousten ja henkivoimien avulla. Yleensä demonien vallassa olevat henkilöt toteuttavat luonteelleen epätyypillistä toimintaa, jossa he solvaavat ja tekevät pahaa jopa rakkaimmilleen.

Näillä selityksillä Tony Berryn vaimo puolusteli miehensä väkivaltaista käyttäytymistä. Mies kertoo tulleensa kotiin paikallisesta brittipubista juotuaan kahdeksan liki puolen litran tuoppia. Sen sijaan, että hän olisi siirtynyt rauhallisesti Claire-vaimonsa viereen nukkumaan, hyökkäsi hän naisen kurkkua kuristamaan. Kun vaimo huusi miehelleen, ettei hän voinut olla Tony, vastasi hän: ”Ei, olen Saatana. Pimeyden ruhtinas.”

Tuomioistuimen mukaan Tony oli kärsinyt vuosia Clairen omituisesta käyttäytymisestä sen jälkeen, kun mies oli tunnustanut syrjähyppynsä vaimolleen. Myös parin toinen tappelu kärjistyi lyhyen ajan sisällä siihen, että mies tarttui naista kurkusta ja heitti huoneen poikki. Katolisen kirkon konservatiiviseen lahkoon kuuluva nainen oli vakuuttunut miehensä joutuneen riivatuksi. Asia hänen mukaansa varmistui, kun hän kosketti Tonya ristillä ja pyhällä vedellä. Nainen kertoi kuulusteluissa Saatanan olleen syyllinen kaikkeen. Tony joutuu nyt 16 viikoksi vankilaan paholaisen takia.

Katolinen kirkko on tiettävästi harjoittanut pahojen henkien karkottamista, eli eksorkismia asiaan vihkiytyneiden pappien johdolla. Yksinkertaisimmillaan manauksessa vedotaan Jumalaan tai Kristukseen, jonka avulla riivaajaa käsketään poistumaan.