Punapäille järjestettiin oma festivaali – melkoinen näky

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin englantilaisesta miehestä, joka käytti huumorimielessä punapäille tarkoitettua alennuskorttia lähes kaikkialla minne hän meni. Hän onnistui saamaan oranssin kuontalonsa ja kuvitteellisen etukortin avulla alennusta jopa satojen eurojen arvosta.

YouTube
YouTube

Etenkin Briteissä pilkataa punapäitä, mikä juontaa juurensa entisaikojen noitavainoon. Silti punahiuksisuus on monen mielestä kaunis ja luonnollisena myös hieman harvinainen piirre ihmisessä. Hollantilaisessa Bredan-kaupungissa on nyt vietetty pelkästään punapäille tarkoitettua festivaalia nimeltään Redhead Days.

Associated Pressin mukaan paikalle oli saapunut punapäitä peräti 80 eri maasta. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2005, ja se saavuttaa vuosi vuodelta enemmän suosiota. Maailman väestöstä vain 1-2 prosenttia on luonnostaan punahiuksisia. Lapsesta tulee punaisilla hiuksilla varustettu, mikäli värin alleeli löytyy geneettisesti molemmilta vanhemmilta. Eniten punahiuksisia on Skotlannissa ja Irlannissa.