Oleminen ei ole elämistä – älä kadu mitään kuolinvuoteella

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Elämä on jokaiselle ihmiselle annettu uniikki lahja, jota voi käyttää haluamallaan tavalla. Toiset valitsevat matkakseen tutun ja turvallisen tien, joka on viitoitettu normien mukaan kulkevaksi ja rutiineja toistavaksi. Toiset ovat puolestaan ottaneet elämän vastaan seikkailuna, jota tulee ruokkia kokemuksilla.

Ympäristö ja lähtökohdat sanelevat usein sen, mihin oma elämä johtaa. Silti jokainen voi saavuttaa onnellisuuden niissä puitteissa, mitkä elämälle on annettu. Tärkeintä on elää, eikä pelkästään olla. Nyt kuusivuotias tyttö kiteyttää videolla kaikista oleellisimman neuvon elämän tarkoitukseen.

Hän muistuttaa, että kuolinvuoteella ei saa katua niitä asioita, joita on tehnyt. Ei myöskään kannata saattaa itseään tilanteeseen, jossa katuu niitä asioita, joita ei ole tehnyt. Minkälaiselta sinun tulevaisuutesi näyttää? Nyt on aika tehdä niitä tarinoita, joita muistellaan kiikkustuolissa.