Applen U2-albumitempaus epäonnistui nolosti – joutui julkaisemaan poistotyökalun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Apple ja U2 uutisoivat taannoin Applen tarjoavan jokaiselle iTunes-käyttäjälle yhtyeen uuden Songs Of Innocence -albumin ilmaiseksi. Käytännössä tämä tarkoitti kuitenkin odotusten vastaisesti sitä, että albumi lisättiin väkisin jokaiselle iTunes-käyttäjälle, halusivatpa he sitä tai eivät.

Apple
Apple

Tempauksen myötä U2 ja Apple ovat saaneet osakseen kovasti kritiikkiä sosiaalisessa mediassa. Levyn poistaminen iTunes-kirjastosta osoittautui nimittäin monille luultua hankalammaksi, ja nyt Apple on joutunut julkaisemaan keinon, jolla Songs Of Innocence -albumista pääsee viimein eroon. Ohjeet löytyvät osoitteesta itunes.com/soi-remove.

Tempaus on kyseenalaistettu muun muassa siksi, tarvitseeko U2:n kaltainen, maailman tunnetuimpiin lukeutuva yhtye todellakin lisää näkyvyyttä jakamalla levyään väkisin jokaiselle iTunes-käyttäjälle. PR-temppu on aiheuttanut runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa. Muun muassa räppäri Tyler the Creator vertasi nopeasti levinneessä twiitissään levyn puhelimeen ilmestymistä herpeksen kanssa heräämiseen.