Toimistot jäämässä historiaan?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Miksi ihmisillä on nykyään kiire kaikkeen, vaikka heidän elämäänsä helpottaa uusi ja kekseliäs teknologia? Ehkäpä siksi, että ennen työasiat pystyi jättämään työpaikalle, mutta nykyisin ne saattavat kulkea koko ajan mukana kannettavalla tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla.

Ihmiset hakevat tietoisesti ympärilleen rauhaa ja rentoutumista – tosin niillekin varataan oma aika kalenteriin. Meditaatiokurssit ja mielenhallintaharjoitukset ovat kovassa nosteessa, koska ilman niitä ei osata pysähtyä. Harvards Innovation Lab on nyt esittänyt, kuinka paljon ihmisten työpöytä on muuttunut 30 vuoden aikana. Kun aluksi piti selata kirjoja, mappeja, kalentereita ja katsella valokuvia, löytyy nykyisin kaikki tarpeellinen yhden klikkauksen päästä näytöltä.

Tietokoneella on kaikki. Muistot, raportit ja suunnitelmat ovat dataa, ja yhdelle kovalevylle sekä bittitaivaaseen tallennettuna. Toisaalta voi ajatella, että koko työhuonetta ei tarvita nykyisin toimistotyössä, sillä töitä voi tehdä kaikkialla ja mihin kellonaikaan tahansa ja tuottavammilla tavoilla ilman, että työmatkaan tai toimitiloihin kuluisi aikaa tai rahaa.