20-vuotiaan Johannan viesti kansanedustajille: ”Toivo Suomeen menetään jo nuorena”

Lifestyle · Stara.fi

Suomi luisuu päivä päivältä huonompaan tilanteeseen, kun poliitikot ja muut päättäjät pitävät huolen siitä, että tarjolla on maan valoisamman tulevaisuuden sijaan ainoastaan lisää holhousta ja veroja. Tuhannet yrittäjät ovat jo ymmärtäneet jättää Suomen ja siirtää yrityksensä Viroon, mutta yrittäjät eivät ole ainoita, jotka ovat äänestäneet jaloillaan.

Viime aikoina myös nuoret ovat ymmärtäneet, että nykyisen eduskunnan toiminta takaa vain sen, että Suomi ei tule jatkossa olemaan heidän tuleva kotinsa. Eräs heistä on 20-vuotias Johanna, joka on jo muuttanut Tanskaan ja kirjoittanut sieltä käsin osuvan tilannekatsauksen nykyisestä Suomesta nuorten aikuisten näkökulmasta. Kirjoitus leviää parhaillaan nopeasti Facebookissa, jossa se on jaettu tuhansia kertoja.

Heippa kaikki masentuneet veronmaksajat!

Olen Johanna, 20 vuotta täyttänyt nuori nainen ja olen kouluttaunut sosiaali- terveyalalle. Haluaisin hieman avata tuntemuksiani Suomen valtiota kohtaan (Huomaattehan sarkasmin käytön, kiitos). Mielensä pahoittajat, voivat jättää kommentoimatta, koska puhun omista näkemyksistäni. Mikäli uskot hyvinvointivaltio Suomeen, onneksi olkoon! Olet edelleen pilvilinnassasi, kannattaa pysyäkin sitten siellä

Pienestä pitäen minut on opetettu, että omalla äänelläsi voit tehdä muutoksia ja pitää olla rehellinen toisille ja olla reilu kaikin keinoin. Sinun pitää rehellisesti maksaa laskusi ja verosi (verothan menee meidän hyvinvointiin, eikö totta?), olla hyvä kansalainen. Minulla on myös opetettu koulussa, että meidän kansanedustajat edustaa meitä, ajaa meidän asioita parempaan suuntaan ja, että on lottovoitto syntyä Suomeen.

Jo 14-vuotiaana mieleni oli 100% muuttunut toiseen suuntaan, ei mitään uskoa minun OMAAN synnyinmaahan, minkä pitäisi kuulua hyvinvointivaltioihin. Nuoresta pitäen näin sen stressin aikuisissa, joitten pitäisi ohjata minua suureen maailmaan. Otetaanko hieman esimerkkejä hienoista toiminnoista, joita näet melkein päivittäin uutisissa.

Esimerkiksi meidän ministeri on vältellyt veroja eiku ai niin, sehän oli vaan verosuunnittelua, joten sori my bad tässä. LINKKI. Mutta muistakaahan kansalaiset, että jos sinä normi työläisenä tekisit samaa, niin tämä olisi törkeä rikos. Tai kun oma kansa voi huonosti, niin tottakai kansanedustajien palkka nousee LINKKI, koska kyllähän he tekevät rankkaa duunia kun istuvat JOSKUS täyistunnoissa LINKKI.

Silloin voi iskeä väsy, jos herää aikaisin aamulla, mut ei hätää oli vain kyse mm. Ukrainan tilanteesta. Mietitään tätä hieman, normi lähihoitaja herää aamuvuoroon yleensä jo ennen 5.30 jos lasketaan mukaan valmistautuminen töihin/matkustaminen (parhaillaan ollut iltavuorossa edellisiltana, mutta ai niin tämähän oli laitonta ups.

Eihän mikään kunta/työpaikka pistäisi tälläistä työvuoro rumbaa) ja en usko siltikään, että kukaan sitä hyvällä katsoisi, jos lähihoitajan pää nuokkuisi menemään. Se ei vaan ole hyväksyttävää käytöstä NORMAALISSA työelämässä, mutta se on ok kun on kyse kansanedustajasta joka ajaa meidän asioita? Koska oli väsy? Mutta hei, urheasti hän silti päätti osallistua! Hieno homma.

Siirrytäänpäs sitten pimeän työn teettämiseen LINKKI, mutta hei tämä oli ok, koska Hautala halusi vain auttaa! Ei se mitään, mitähän tapahtuisi suomalaiselle pienyrittäjälle joka jäisi kiinni pimeän työn teettämisestä? Eihän se oikein ole, mutta miksi meidän KEHITYSMINISTERI tekee niin?! Hänen pitäisi olla se esimerkki meille, että maksetaan rehdisti rehdistä työstä.

Mutta onhan se vähän vaikeaa, kun miettii paljonko yksi työntekijä maksaa yrityksille verojen takia. Joka päivä näkee Facebookissa jaossa olevia tekstejä, joissa lukee kuinka meidän SUOMEN OMAT yrittäjät yrittävät rämpiä verohelvetissä. Sitten tulee uutisia, joissa sanotaan, että ”Ohoh, eipä Suomi noussutkaan lamasta noin vaan”, niin minkäköhän takia?! Pitääkö olla niin tampio ettei tajua, että yrittäjiä ei tule lisää ellei sitä tehdä helpommaksi?! Näin saataisiin lisää yrittäjiä, mikä tarkoittaa sitä, että enemmän kilpailuja ulkomaalaisia yrityksiä vastaan. Suomalaiset suosisivat enemmän suomalaista ja mihinköhän tämä johtaa? Olisiko vaikka siihen, että Suomi voisi paremmin.

Niin, se mitä minä olen miettinyt nuoresta asti on se, että mitä helvettiä minä täällä teen? Opiskelen ammatin, jään työttömäksi, koska kunnat vähentävät kuluja tai yritykset sanovat, että pitää olla enemmän kokemusta. Sen jälkeen vietän työttömänä kursseilla ”kuinka tehdä työhakemus” ja masennun kotona. En halua edes alkaa puhumaan tuista, kiitos kelalle (sain alle 30 euroa kuukaudessa opiskelujeni aikana, nimittäin vanhempani perusduunareina ovat näköjään niin rikkaita).

Mutta hei, se oli enemmän kuin mitään. Kaikille niille yrittäjille jotka jaksavat yrittää Suomessa, kiitos heille! Meidän pitäisi arvostaa heitä eikä rangaista lisäveroilla. Enkä ymmärrä, mikä into siinä on, että kaikien pitäisi asua kaupungeissa LINKKI. Sitten vähennetään synnytyssairaaloita LINKKI, poliiseja LINKKI ja palveluita.

Otetaans tästä kärjistetty esimerkki, eli sitten aikuisena kun asun maalla jossain puukasassa (en saanut lupaa rakentaa taloa) ja olen vaikka raskaana ja haluaisin mennä neuvola tapaamiseen niin matkaan 200km lähimpään terveysasemaan (apuhan on lähellä, hehe). Kun olen matkaamassa takaisin, minun auto pysäytetään ja minut vaikka ryöstetään. Soitan hätänumeroon ja he siellä vastaavat, että ”Emme me sinne mitään lähetä, liian kaukana ja liian vähän poliiseja. Yritä pärjätä, soita jos ilmenee jotain vielä” (tälläinen vastaus on oikeasti saatu hätäkeskuksesta). Tälläinen elämähän olisi hienoa ja etenkin kun viranomaiset aina muistaisivat lappusilla, että maksahan sitä tätä ja et muuten pyytänyt lupaa valtiolta hommata tota vessahuussia ja btw ei ole muuten EU-direktiivien mukainen.

Joten kansanedustajat, ministerit mitä te voitte oikeasti luvata meille nuorille? Miten tulevaisuuden lapset voivat kasvaa tässä yhteiskunnassa, kun jo toivo Suomeen menetään nuorena? Mitä opiskelijat ajattelevat? Kumminkohan he ajattelevat, opiskelujen jälkeen töihin vai opiskelujen jälkeen työttömäksi? Eiköhän nyt olisi korkea aika tehdä muutoksia asioissa.

Minä tajusin lähteä Suomesta stressin ja masennuksen keskeltä, mutta toisaalta tunnen pahaa mieltä, etten ole auttamassa veroineni (nehän edelleen menee meidän hyväksi). Mutta tiedän sen, ettei jotain tapahdu niin Suomi on maa 20 vuodessa sellainen paikka jossa en halua kasvattaa omia lapsiani.

IHMISET NYT HEREILLE, JOTTA MUUTOKSIA VOI TAPAHTUA NIIN SE TARKOITTAA AINA, ETTÄ MEIDÄN PITÄÄ PITÄÄ ÄÄNTÄ. Myös toivoa ja voimaa heille, jotka yrittävät pärjätä joka päiväisessä elämässä vähillä varoillaan. Kiitos sinulle kun jaksoit lukea ja TOIVON, että jaat eteenpäin jos jokseenkin ajattelet samaa kuin minä.

Kirjoitus on tähän mennessä jaettu jo lähes 4.000 kertaa, ja sen keräämien kommenttien perusteella kirjoitus kiteyttää poikkeuksellisen hyvin nuorten aikuisten ajatukset Suomen hallituksesta ja eduskunnasta sekä siitä miten synkkänä nuoret näkevät Suomen tulevaisuuden tällaisten päättäjien käsissä.

Julkaisu käyttäjältä Johanna Jormakka.