Autoilijat järkyttyivät – Englannin ja Skotlannin välille perustettiin rajatarkastus

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britanniassa kuluvan vuoden ykkösuutinen on ollut Skotlannin pyrkimys päästä eroon Iso-Britanniasta ja itsenäistyä. Taannoinen kansanäänestys päätti kuitenkin niukalla enemmistöllä, että Skotlanti ei itsenäisty. Se ei kuitenkaan estänyt pilailijoita toteuttamasta hauskaa ideaa.

Joukko pilailijoita sai nimittäin ajatuksen perustaa Englannin ja Skotlannin rajalle rajatarkastuspiste ja passintarkastus. Yksi tempauksen toteuttajista oli manchesterilainen valokuvaaja Jon Parker Lee, joka ilmoitti rajatarkastuksen alkavan 19. syyskuuta, eli päivä kansanäänestyksen jälkeen.

Jedburghin alueella sijainneelle tarkastuspisteelle osuneet autoilijat olivat syystäkin tyrmistyneitä, mutta tilanne muuttui, kun heille kerrottiin, että kyseessä oli pelkkä pila. Katso kuvat tästä. Rajatarkastus ei suinkaan ollut ainoa käytännön pila, johon kansanäänestys pilailijat innoitti.