Vietnamilainen naapuri teki saksalaisperheen kissasta päivällisen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Saksassa puhuttaa parhaillaan tapaus, jossa vietnamilainen perheenisä on avoimesti kertonut syöneensä naapurinsa kissan. Vietnamilainen Tran Qui on asunut perheineen Saksassa jo parin vuoden ajan. Qui kertoi, että hän alkoi kaivata kotimaista ruokakulttuuriaan.

Kaipuun vuoksi Qui päätti tehdä naapurinsa Mungo -nimisestä kissasta päivällistä perheelleen. Kun naapuri ilmoitti asiasta poliisille, on Qui kysynyt poliiseilta hämmentyneenä ”Onko kissan syöminen väärin?”. Lemmikkieläimen syöminen katsotaan eläinrääkkäykseksi, ja se on Saksassa ankarasti kielletty. Qui voi joutua tekosistaan jopa kolmeksi vuodeksi vankilaan.

Naapurin mukaan vaikuttaa myös pahasti siltä, että Mungo-kissa ei ollut ainoa, joka on päätynyt Quin käsittelyyn. Lähes kolmekymmentä lähialueen asukasta on ilmoittanut kissansa kadonneen. Naapuri ei uskalla enää päästää toista kissaansa ulos, sillä pelkää Quin ottavan sen kiinni.

Vietnamissa ei ole sallittua syödä kissanlihaa, mutta siitä huolimatta se on edelleen osa paikallista ruokakulttuuria. Länsimaissa kissat,koirat ja pienet jyrsijät ovat lemmikkieläimiä, mutta Vietnamissa ja muualla Aasiassa niiden lihaan saattaa törmätä myös keittiön puolella.