Hämmentävä ilmoitus suomalaistalon rappukäytävässä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Erilaiset äänet kuuluvat tavalliseen kerrostaloelämään, eikä kukaan voi olettaa naapureidensa sipsuttelevan kotona pelkästään villasukissa. Joidenkin ihmisten mielestä asunnoista kantautuvat äänet ovat häiritseviä, ja monesta kerrostalosta löytyykin niin sanottuja naapurikyttääjiä ja talovahteja.

lappunen24092014

Nämä henkilöt ovat herkkiä valittamaan jokaisesta pienestäkin rauhalliseen arkielämään kuulumattomasta äänestä. Tällaisia ovat esimerkiksi äänet, joita syntyy huonekalujen kasaamisesta, kitaransoiton harjoittelemisesta tai koirien satunnaisesta haukkumisesta. Osa ihmisistä valittaa voimakastuoksuisista ruoista ja toiset jopa vääränlaisista parvekekoristeista.

Eräs kouvolalainen mies halusi pitää naapurisovun yllä varoittamalla mahdollisista äänistä etukäteen. Hän kävi ripustamassa kerrostalon alakerran ilmoitustaululle lapun, jossa lukee: ”Asunnossa C 33 riidellään viikolla 39. Pahoittelemme melusta aiheutuvaa häiriötä”. Mies tietää, että heidän perheessään saatetaan puida seuraavien päivien aikana asioita hieman voimakkaammalla äänensävyllä.

Heidän naapurinsa ovat herkästi valittavaa väkeä, joten miehen mukaan asiasta on nyt varoitettu yleisesti kaikkia ja vieläpä kirjallisesti. Pariskunta kertoi Staralle, että he lupaavat myös noudattaa taloyhtiön järjestyssääntöjä, ja riitelevät vain 07-22 välisenä aikana.