Ravintoloitsija terästi nuudeliannoksia oopiumilla – uskomaton syy!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmalta kantautuu toisinaan uutisia ruoka-annoksista, joihin on päässyt livahtamaan niihin kuulumattomia asioita. Monissa uutisissa pyytämätöntä lisämaustetta ruokaan tuovat mitä erilaisemmat kuolleet eläimet, mutta joissain tapauksissa annoksiin pääsee myös päihdyttäviä aineita.

Kiinan Shaanxin maakunnassa on pidätetty nuudeliannoksia myyneen ruokakojun omistaja, joka terästi ruokiaan oopiumilla. Miehen jäljille päästiin poliisin pidätettyä 26-vuotiaan miehen, jonka oli huumetestien perusteella käyttänyt huumeita.

Tarkempi tutkimus paljast miehen muidenkin perheenjäsenten nauttineen tietämättään oopiumia, ja lopulta selvisi että kaikki heistä olivat syöneet samoja nuudeleita.

CNN-uutissivuston mukaan ruokakojun pitäjä oli ostanut elokuussa kaksi kiloa oopiumia noin 76 euron hintaan. Mies kertoi lisänneensä oopiumia nuudeleihin maustaakseen niitä ja parantaakseen ruokansa myyntiä sekä saadakseen asiakkaansa riippuvaiseksi ruoastaan. Tapaus ei ole ainoa laatuaan Kiinassa, vaan samankaltaisia uutisia on kantautunut maasta myös vuosina 2010 ja 2012.