Kuukauden kaloripommi! Tex-mex -sushi ei sovi laihduttajalle

Ruoka · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin videoista, jolla kerrottiin, että japanilaisten tapojen mukaan sushista tulisi kastaa soijakastikkeeseen sen täyteosa riisin sijaan. Ruoka tulisi myös asetella kielelle tuore osa ensimmäisenä. Sushi valmistetaan perinteisesti riisistä, kalasta, kasviksista ja äyriäisistä.

YouTube
YouTube

Nyt uskomattomia annoksia valmistava Epic Meal Time -ryhmä esittelee YouTubessa oman versionsa sushista, joka on kaikkea muuta kuin japanilaisten suosima terveysherkku. Miehet valmistavat tex-mex -sushia. Toisin sanoen annos valmistetaan kuten tavallinen ja alkuperäinen sushi, mutta meksikolaistyylisten makujen innoittamana.

Tex-mex -ruoka on puhtaasti yhdysvaltalaista sapuskaa ja nimi tulee meksikolaisia vaikuteitta saaneesta teksasilaisruoasta. Sitä ei kannata sekoittaa alkuperäiseen meksikolaisruokaan, jossa termit tarkoittavat jopa eri asioita kuin tex-mexissä. YouTuben tex-mex -sushiannokset saavat vatsan täyteen jo pelkästään ronskilla ulkonäöllä.