Hymyn arkisto: Vesa-Matti Loiri pahoinpiteli Frederikin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi Suomen seuratuimmista vanhan koulukunnan viihdetähdistä on tällä hetkellä Vesa-Matti Loiri, jonka esiintymisiä suomalaiset seuraavat viikoittain Vain elämää -televisiosarjassa. Loirilla on pitkä ja värikäs menneisyys viihdemaailmassa, ja matkan varrelle on mahtunut kaikenlaista.

Hymy-lehti kertasi tänään 55-vuotisen uransa kunniaksi julkkisten skandaaleja vuosien varrelta. Eräs niistä oli 1970-luvulla tapahtunut Vesa-Matti Loirin ja Frederikin raju välienselvittely. Lehden mukaan viihdetaiteilijat ajautuivat vuonna 1977 helsinkiläisessä Hesperia-yökerhossa tappeluun. Sen tuloksia puitiin lopulta oikeudessa saakka, koska nyrkkeilyä aktiivisesti harrastaneen Loirin isku mursi Reetulta nenän ja hampaat.

69-vuotias Vesa-Matti Loiri tunnetaan myös monista muista saavutuksistaan kuin pelkistä viihdealan meriiteistä. Uuno Turhapuron, Nasse-sedän ja muiden sketsihahmojen, näyttelemisen ja laulamisen lisäksi hän on kunnostautunut monipuolisena urheilijana. Loiri on ollut voittamassa SM-kultaa vesipallossa ja käsipallossa, mutta harrastanut aktiivisesti myös jalkapalloa ja nyrkkeilyä sekä monia muita lajeja.