Lordi satojentuhansien eurojen jättiveloistaan: ”Bändi ei rahoja nähnyt!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lordi-yhtyeen vaiheista odottamattoman karulla tavalla kertova dokumenttielokuva Monsterimies on parhaillaan elokuvateattereiden valkokankailla. Dokumentissa paljastuu monien muiden asioiden lisäksi myös yhtyeen taannoiset satojentuhansien eurojen jättivelat.

– Paljon on tehty huonoja päätöksiä ja itsestäkin riippumattomista syistä ollaan jouduttu semmoisiin tilanteisiin, joissa ollaan ihan vitun kusessa. Etukäteen oli sovittu, että kaikki pitää kertoa mitä juridisesti voidaan kertoa, Mister Lordi kertoi Staralle.

Stara tapasi Tomi ”Mister Lordi” Putaansuun Rovaniemellä elokuvan ensi-iltaa seuranneena päivänä. Artisti ei saa asiasta tehdyn sovintosopimuksen mukaan paljastaa mistä yhtyeen ulkomaisessa jättivelassa on kyse, mutta Putaansuu valotti kuitenkin hieman jättivelkansa taustoja.

– Ongelma on siinä, että juridisista syistä minä tai bändi emme voi puhua siitä, koska kyseessä on sellainen sopimus, jossa me tehtiin settlementti ja vaikka me voitettiin tavallaan useita satoja tuhansia, niin tavallaan me jäätiin silti vielä velkaa useita satoja tuhansia. Siitä ei saa sanoa yhtään mitään tai pian on taas lisää velkaa, Mister Lordi kertoi Staralle.

– Tottakai siitä haluaisin kertoa, mutta enempää siitä en voi kertoa muuta kuin sen, että bändi ei koskaan niitä rahoja nähnyt ja me koettiin vielä itse olevamme oikeassa tässä riitatilanteessa. Meille kuitenkin annettiin erittäin vankat neuvot juristeilta, että jos oikeutta käytäisiin varmuudella Suomessa, niin voittaisimme. Mutta jos ulkomailla, niin häviäisimme, joten kannatti ottaa sopimus vastaan.

– Nämä on tällaisia juttuja, että vaikka me ollaan bändinä yritetty aina olla helvetin tarkkoja siitä minne me se nimi laitetaan, anaalisen tarkkoja, niin silti aina lipsahtaa. En muista aloista juuri tiedä, mutta tää on sellainen ala, jossa on kaikenlaista vilunkiveijaria ja se on bisnestä. Siinä voi joutua aikamoisiin vaikeuksiin. Meidän kitaristirenttua lainatakseni: ”Meitsi halusi vaan vetää skebaa”.

Katso Lordin videohaastattelun toinen osa tästä. Monsterimies-dokumentista paljastuu miten yhtyeen velanmaksulle lopulta tapahtui.